Omvormers

De meeste vormen van duurzame energie (bijvoorbeeld waterkracht, zon- en windenergie) produceren gelijkspanning terwijl het lichtnet werkt met wisselspanning. Om gelijkspanning om te zetten naar wisselspanning is een omvormer nodig.

NTSE Solar Energy werkt voornamelijk met omvormers van SolarEdge. We hebben een uitgesproken voorkeur voor dit systeem en op basis van diverse voordelen adviseren wij iedereen een PV-installatie met het SolarEdge systeem aan.

gecertificeerd solar edge installateur

Wij zijn gecertificeerd installateur van het welbekende solar edge systeem.

Omvormer en optimizers

Het systeem van SolarEdge bestaat uit een omvormer en optimizers. De optimizer in dit systeem heeft een Maximum Power Tracker (MPP-tracker). Normaal gesproken zit deze MPP-tracker in de omvormer, zo is de omvormer van SolarEdge al een flink stuk kleiner, lichter en bevat minder componenten dan conventionele systemen.

Dit maakt montage eenvoudig en slijtage gering. Standaard heeft SolarEdge dan ook de langste standaard garantie, op de omvormer zit namelijk 12 jaar garantie, op de optimizer maar liefst 25 jaar.

omvormers voor zonnepanelen

Optimizer, Maximum Power Point Tracker (MPP-Tracker)

Een conventionele omvormer heeft maximaal slechts twee MPP-trackers. Deze MPP-trackers meten welk paneel het laagste vermogen afgeeft en past hier het hele systeem op aan. U kunt het zien als een docent en zijn leerlingen.
Het niveau of snelheid van de klas, wordt mede bepaald door de ‘slechtste’ leerling. Met een extra leerkracht in de klas is er een paar ogen extra, ligt het niveau of snelheid in de klas hoger en is de klas minder afhankelijk van de minst presterende leerling. De aandacht per leerling gaat omhoog, daarmee gaat ook het rendement omhoog. SolarEdge heeft geen enkele MPP-tracker in haar omvormer zitten, maar in de optimizer. Deze optimizer wordt achter elk paneel gemonteerd.

Op deze manier heeft elk afzonderlijk PV-paneel haar eigen MPP-tracker. Het minst presterende paneel heeft zo geen enkele invloed meer op de rest van het systeem. Het aantal oplettende ‘ogen’ is dus niet twee maar is gelijk aan het aantal panelen. Niet alleen heeft u zo per paneel een MPP- tracker, ook kunt u per paneel kijken naar de opbrengst en status van het paneel. Zo kunt u eenvoudig opsporen wat er mis is. U hoeft immers niet meer te gaan zoeken in die klas van 32 leerlingen, u kun meteen aanwijzen wie de schuldige is voor de storing en het probleem vaak al op afstand oplossen.

Het SolarEdge systeem biedt nog veel meer mogelijkheden, zo is realtime monitoren van de opbrengst per paneel standaard, heeft u geen last meer van schaduwwerking op meerdere panelen en zijn uw panelen goed beveiligd tegen brand en blikseminslag.

SolarEdge is opgericht in 2006 en heeft inmiddels een marktaandeel van 70%. Het doel van SolarEdge is het transformeren van traditionele zonne-energie productie naar module optimalisatie die nieuwe prestatienormen stelt aan concurrenten. Het systeem van SolarEdge staat voor de hoogste PV-prestaties, veiligheid van de PV-installatie en betrouwbaarheid.

SMA OMVORMERS

SMA Solar Technologie AG (opgericht in 1981) neemt wereldwijd een leidende positie in op het gebied van ontwikkeling, productie en distributie van zonne-energie omvormers en biedt als energiebeheerbedrijf cruciale innovatieve technologieën voor toekomstige energievoorzieningen. 

SMA is in 22 landen op vier continenten in alle belangrijke PV-markten vertegenwoordigd. De onderneming heeft meer dan 5500 werknemers in dienst en behaalde 2011 een omzet van 1,7 miljard euro.

SMA is meerdere malen onderscheiden voor zijn productieoplossingen en voortreffelijke ondernemingscultuur. De onderneming behaalde enkele jaren de eerste plaats bij de landelijke ‘’Great Place to Work’’ wedstrijd in de categorie van ondernemingen met meer dan 5000 medewerkers.


sma omvormer