Zonnepanelen op uw dak? Voordelen voor u!!

Een installatie met zonnepanelen (PV-installatie) is beslist interessant voor u. Het brengt uw jaarlijkse energiekosten voor elektriciteit omlaag, mogelijk zelfs tot nul euro. ( € 0,00 )
U heeft alleen nog de kosten van het vastrecht. Dit houdt in dat u als particulier jaarlijks maximaal € 300,- kwijt bent voor uw energie, afhankelijk van hoe u afgezekerd bent.

Wat is salderen?


Salderen is niet meer dan wegstrepen. Uw installatie met zonnepanelen zal niet altijd in uw energiebehoefte kunnen voorzien. Zo produceert een installatie ’s nachts geen stroom. Ook in de winter is de opbrengst van een installatie lager. Het hoogste rendement wordt gehaald tijdens de zomermaanden. Alle energieleveranciers zijn verplicht om uw opgewekte stroom weg te strepen tegen uw afgenomen stroom. Dit noemt men ‘salderen’.

Stel u hebt een verbruik van 3.000 kWh per jaar en u heeft een PV-installatie die jaarlijks 3.000 kWh produceert. Dan wordt dit tegen elkaar weggestreept en hoeft u niets te betalen voor uw energie. Uw energierekening bestaat in dat geval slechts uit de vaste kosten die uw
energietransporteur en energieleverancier in rekening brengt.
Dit is normaliter ca. € 300,00, afhankelijk van hoe u afgezekerd bent. Niet alleen spaart u zo uw portemonnee, maar ook het milieu

Belastingdienst, BTW en Zonnepanelen

Particulieren hebben de mogelijkheid om de betaalde BTW op de zonnepaneelinstallatie van de belastingdienst terug te krijgen.
Als u zonnepanelen heeft aangekocht, of gaat aankopen, dan kunt u zowel de betaalde BTW op de zonnepanelen (21%) als de betaalde BTW op de montagekosten (6%) bij de belastingdienst terug vragen. Op dit bedrag wordt een klein bedrag gecorrigeerd, omdat de zonnepanelen ook stroom hebben geproduceerd. Deze correctie is afhankelijk van de omvang van uw zonnepanelen installatie.

Hierbij kan gebruik gemaakt worden van een door de belastingdienst opgestelde forfait-regeling.
Met deze regeling kunt u honderden euro’s terug krijgen. De aanschaf van zonnepanelen is nu nog aantrekkelijker geworden, u krijgt namelijk een korting van bijna 21%.

Wat moet ik doen om de BTW terug te krijgen?

Om de BTW terug te krijgen, zijn er een aantal acties die u moet ondernemen:
 uzelf aanmelden als ondernemer bij de belastingdienst;
 aangifte doen bij de belastingdienst;
 vrijstelling aanvragen bij de belastingdienst waardoor u de komende jaren geen BTW aangifte meer hoeft te doen.
 Wij brengen u in contact met een accountant medewerkster die e.e.a. voor u regelt en
coördineert.

Ben ik verplicht om me bij de belastingdienst te melden?

U bent niet verplicht om uw zonnepanelen bij de belastingdienst te melden. Als u zich niet bij de belastingdienst meldt, gaat de belastingdienst er van uit dat u automatisch een vrijstelling voor deze BTW aanvraagt. Door deze vrijstelling hoeft u geen BTW aangifte te doen, maar kunt u de betaalde BTW ook niet terug krijgen.

Vanaf wanneer kan ik de BTW nog terug vragen?

De belastingdienst heeft aangegeven dat voor zonnepanelen die zijn aangekocht na 20 juni 2013 in ieder geval de BTW terug gevraagd kan worden. Zijn de zonnepanelen eerder aangekocht, dan geeft de belastingdienst aan dat alleen teruggave mogelijk is als tijdig hierom bij de belastingdienst is gevraagd.
Als u voor 20 juni 2013 zonnepanelen heeft gekocht, maar zich nog niet bij de Belastingdienst
hebben gemeld, kunnen we proberen of er toch een mogelijkheid is om de BTW terug te vragen. Voor meer informatie, schroom niet te vragen via info@ntse.nl

Plaats een reactie